AL-TIJD

Honderdtachtig graden draaien

Op 28 november jl. postte Lenny Kuhr op Facebook een filmpje van het liedje ‘honderdtachtig graden draaien’. Opgetogen was ik. Hoe is het mogelijk, dat zij daarover zingt, juist nu ik met dat item bezig ben en dat verder wil uitdragen.

Natuurlijk (zo werkt de natuur) krijg ik dergelijke dingen in het vizier. Mensen die het proces van  transformatie doorgaan om van buiten naar binnen te keren vinden elkaar. Honderdtachtig graden draaien! We zijn aan het kantelen.

Zo ‘vind’ je dus gelijkgestemden. Met wat wij uitstralen en geloven, trekken we aan. AL-licht!

Op 6 december jl. zag ik nabij Amsterdam CS een bord waarop 2 lichtbeelden elkaar afwisselden. Woorden van lampjes: "All you see is past", afgewisseld met "All you see is light from the past". Klopt helemaal!

Eerst is het nodig om te begrijpen wat we aan het doen zijn met z’n allen. Massaal vinden we van alles. Van de wereld, van de buurvrouw, van de natuur… Mooi, dan heb je iets gevonden, IN jezelf. Dat wat jij denkt en vindt, projecteer je buiten jezelf. En dat krijgt dan ook nog jouw goed- of afkeuring. Door zo te leven benut je slechts een lagere deel van jezelf, je kleine ziel, kleinzieligheid.

Voorbeeldje? Vroeger vond ik dat ik het huishouden en de kinderen beter zelf kon verzorgen. Het ging sneller, werd schoner en gebeurde in één keer goed. Maar ik wilde niet klagen, want ik deed het mezelf aan. Ondertussen stond het water mij na aan de lippen en ik hield het niet vol. Hier lees je mijn gedachten en mijn buitenwereld bevestigde mij daarin. Wat ik dacht klopte, dus ik ‘moest’  het wel alleen doen! Wie anders! En zo draaide ik heel lang in hetzelfde kringetje. Het klagen kwam op een gegeven moment ook naar buiten. Ik stroomde over richting mijn omgeving. Ah! Niet te geloven! Mijn vriendinnen hadden dezelfde problemen! Ik vond gelijkgestemden! Ik had gelijk! Stop!

Nog een voorbeeldje? Ik kijk in de spiegel met een afkeurende blik: ‘ik ben dik’. Ik voel onvrede dat ik zo oordeel over mijzelf en dat wil ik niet voelen. Vervolgens lijkt het net of ik steeds meer dikke mensen zie in mijn omgeving. Het leven projecteert mijn bevindingen in mijn buitenwereld. Kijk nou!

Het leven is mét jou, niet tegen jou. Het laat jou zien hoe je denkt. Kijk eens naar je gedachten. Daarachter zitten overtuigingen, conditionering, programma’s. Ze zijn van jou en alleen voor jou. Boeiend hè? Geboeid zal je bedoelen. Het is informatie die ver over de datum is en jij blijft er maar in geloven. De boosdoeners, de onvrede, buiten jou duiden op jouw eigen kortzichtigheid, jouw sluier (the veil/devil). Door deze duvels in jouw leven te houden, creëer je je eigen hel. Het mooie hiervan is: er is wat aan te doen.

Honderdtachtig graden draaien. We worden wakker. We worden ons bewust dat we voor ons zien wat we denken. We kunnen gaan opruimen. Yes! Boeien af en alle ouwe meuk het ‘huis’ uit!

Nadat we ruimte gemaakt hebben, kunnen we nieuwe programma’s downloaden en installeren. Wel even opnieuw opstarten. Ons nieuwe uitzicht is vanuit vrede en vertrouwen. We voelen ons dankbaar dat alles al tot onze beschikking is. All is Well, AL-tijd! Heaven on earth.

Dan is er nog wel een dingetje… Het zielenpietje mag uit de weg, want je hebt het nu begrepen. Dat is the deal. Het is tijd. Nu kan het volle potentieel, het AL, met jou samen creëren. Helaas is er nu geen opscheppen en dik doen meer over jouw prestaties. Ken je het gebod van lang geleden: ‘Gij zult niet stelen’? Dat gebod verwijst hiernaar en is nog steeds van toepassing. Koffie?!

Je bent namelijk niet alleen. Je bent het ene dat zich uit in alle levende vormen. Het AL-één. We gaan er met z’n Allen doorheen. AL met z’n Allen. Kijk gerust eens verder op mijn website. Een gesprek doet wonderen. AL-tijd!

Lees ook